DOKUMENTAARINEN PERHEKUVAUS

Eräänä kauniina viikonloppuna pakkasin kamerani autoon ja hurautin kaupunkiin. Siellä minua odotteli ihana perhe, jonka seurassa viettäisin hetken jos toisenkin kuvausten merkeissä. Itseäni hiukkasen jännitti tämä tilanne, tiesinhän jo etukäteen perheen äidin olevan valokuvaaja, joten siinä tuli tavallista enemän ajateltua kuvaushetkeä etukäteen. Yleensä en juurikaan jännitä kuvauksia, mutta täytyy myöntää, että tällä kertaa kuvaaja kuvaajalle- tilanne oli pikkuisen hikikarpaloita nostattava: kyllähän siinä väkisinkin tulee oltua arvioinnin ja arvostelun alla vähän toisella tapaa 🙂 Hyvin äkkiähän ne maalliset asiat taas unohtuivat siinä kameran takana ollessa ja aika lensi siivillä. Pikku herrat sekä pieni neitokainen olivat aivan valloittavia tapauksia ja kuvattavia hetkiä olikin runsain mitoin! Tässä teille muutama kuva tuosta illasta näytettäväksi 🙂
Read more …

HÄÄT, K&T

Heinäkuun ensimmäinen päivä oli kovin haluttu hääpäivä ja se olikin varattu jo heti viime kesänä. Päivä alkoi kaikista sateisista päivistä huolimatta erittäin aurinkoisena ja lämpimänä. Hääparin kanssa oli varattu aikaa ennen vihkimistä First Look – kuville, jotka he halusivat rohkeina toteuttaa keskellä vilkasta torisiltaa, kaikkien ihmisten seassa! Harmillisesti ohi kulkevat ihmiset olivat kovin hienovaraisia ja jättivät meille kuvaustilaa, vaikka mieluusti olisin tallentanut kuviin tuota ihmisvilinän seasta haettua ensimmäistä katsetta hääparin välille. Ja tuo katse ja tuo tunne näiden kahden välillä olikin sitten jotain todella voimakasta! Niin toisiinsa rakastunut pari, ettei kyyneleiltä vältytty alkuunkaan ja viimesten ruutujen jälkeen annoinkin parille oman rauhan sillalla.


Read more …

VIHKISEREMONIA, S&T

 

Kesäkuun lopussa sain kunnian kuvata Sonjan sekä Tuomon vihkitilaisuuden Savonlinnan Tuomiokirkossa. Tilaisuus oli pieni ja intiimi, mutta tunnelmaa oli senkin edestä. En voi olla unohtamatta, kuinka lempeästi morsian hymyili läpi koko tilaisuuden: niin rento ja onnellinen morsian!


Read more …

MIKÄ ON HYVÄ PAIKKA KUVATA?

Aika ajoin asiakkaat kysyvät ja pohtivat sitä, missä oikein voisi kuvata. Kun kotona ei oikein ole paikkaa ja millainen sen pitäisi olla? Voin melko huolettomasti todeta, että ihan taatusti kotoa löytyy paikkoja missä kuvata, varsinkin, jos mennään ulos.  Luonto tarjoaa hurjan paljon materiaalia kuvauksia varten. Ammennan ideoita ja materiaalia lähes joka päivä ulkona liikkuessani, mietin ja suunnittelen ja testaan omia mielikuviani käytännössä – ja tietenkin omilla pikku murusillani. Joskus he ovat innolla mukana, joskus ei ja niinhän se menee.  Mutta siitä ei kannata olla huolissaa, etteikö omalta tontilta löytyisi hyvää kuvauspaikkaa.


Read more …

POTRETTIKUVIA HARJULLA

Muutama viikko sitten kesä näytti parastaan ja ilta-aurinko helli meitä lämmöllään. Sain kunnian kuvata tätä ihanaa pikkuherraa heidän perheelle tärkeäksi muodostuneessa paikassa Punkaharjun harjualueella. Harjun maisemat ovat todella kauniit ja hyviä kuvauspaikkoja olisikin ollut monen monta. Tällä kertaa paikaksi valikoitui eräs silta ympäristöineen ja se osoittautuikin vallan hyväksi kuvauspaikaksi! Täällä tullaan kuvaamaan vielä monet kerrat 🙂


Read more …