Vastasyntyneen kuvaus

UNI & SYÖMINEN

Vauvaa olisi paras pitää mahdollisimman pitkän pätkän hereillä ennen kuvausta. Jos mahdollista, ajoittakaa vauvan syömisen niin, että syötätte hänet juuri ennen kun aloitamme kuvauksen. Kuvien onnistumisen kannalta on tärkeää, että vauvalla on masu täynnä kuvauksessa. Nälän iskiessä

voi aina imettää kesken kuvausten!

PUKEUTUMINEN

Vauvakuvat kuvataan pääosin ilman vaatteita, kapalossa tai tuomissanne vaatteissa. Joskus käytetään pientä rekvisiittaa, mutta pääosassa on kuitenkin kuvattava itse. Ennen kuvausta vauvalla olisi hyvä ollut päällä jotain löysää, mikä ei jätä painaumia iholle. Vanhemmille ja sisaruksille suosittelen ensisijaisesti valkoista, mutta myös maanläheisiä ja murrettuja sävyjä voi käyttää. Tummat vaatteet vievät valoa kuvista ja harmaa yläosassa vie kasvoilta helposti sävyt. Yksinkertaiset printittömät paidat, topit ja vaaleat rennot farkut toimivat aina. Kuvauspaikan lämpötila pidetään korkealla vastasyntyneen vuoksi. Toisinaan sattuu vahinkoja myös aikuisten vaatteille, joten on hyvä miettiä valmiiksi myös toinen asukokonaisuus yhteiskuviin. Suosittuja ovat myös yhteiskuvat iholla, eli vauvalle hyvin luonnollinen turvallinen kontakti. Mikäli teiltä löytyy vauvalle valkoinen tai nude basic-body, pyydän ottamaan sen mukaan kuvaukseen.

TURVALLISUUS

Minulle ennen kaikkea tärkeintä on vauvan turvallisuus. Kuvaus toteutuu täysin hänen ehdoilla ja siksi kuvaukseen varataan kahden tunnin aika. Jokainen vauva on yksilö ja kunnioitan vauvan luonnollisia asentoja. Toiset eivät esim. viihdy mahallaan. Kuvausajasta suurin osa meneekin vauvan tarpeiden täyttämiseen, nukuttamiseen ja asetteluun :)

TUTTI

Olisi ihana, jos ottaisitte kuvaukseen mukaan tutin, vaikka vauva ei sitä olisi vielä käyttänytkään tai tarkoituksena ei olisi tutille edes opettaa. Kuvauksen aikana tutti voi olla kuitenkin tarpeellinen ja vauvan saa yleensä rauhoittumaan jo aseteltuun asentoon tutin avulla. Kuvaus sujuu tahdikkaammin, jos vauvaa ei koko ajan nostella edestakaisin sylistä kuvausasentoon. Vauva ei ehdi tottua tuttiin kuvauksen aikana. Mutta tämä on täysin teidän oman valinnan mukaista!

KUVAUSAIKA

Kuvaustilanne on yleensä 80% kaikkea muuta kuin itse kuvaamista. Älkää siis pelästykö vaikka ensimmäisen tunnin aikana ei oteta edes yhtä kuvaa, vauvat vaativat joskus aikansa. Kuvauksen aikana on siis paljon luppoaikaa. Saatte rauhassa hoitaa omia juttujanne ja suosittelen ottamaan studiolle mukaan välipalaa ja vaikkapa luettavaa. Sisaruksien kanssa voi toinen vanhemmista lähteä käymään jossain, mikäli tuntuu, että meno alkaa levottomaksi. Joskus isommat lapset jännittävät kuvaajaa ja kaipaavat hengähdystaukoa. Kuvaus on pitkä aika niin pienelle lapselle kuin aikuisellekkin. Varustaudumme kuvaukseen hyvin rennoin ja rauhallisin mielin!