TERVETULOA KUVAUKSEEN KANSSANI!

Kuvausinfot, vinkit, ilmoittautuminen & kuvausehdot

"Kuvankauniita piirtoja elämästänne"

Ihanaa, että valitsitte minut tallentamaan teidän tärkeät hetket ihaniksi muistoiksi! Olen koonnut näille sivulle vinkkejä miljöön ja kuvausajan valintaan, kuvausehdot, valmistautumisohjeita sekä inspiskansion asuvalintoihin. Kuvaukseen valmistautuminen ja tulo voi olla täynnä kysymyksiä ja toivonkin, että näistä olisi teille apua valmistautumisessa.

Tutustukaa kuvausehtoihin rauhassa ja ajanvarauksen vahvistuksen jälkeen kuvausaika varataan teille sitovasti.

Jos teille tulee mieleen ihan mitä tahansa kysyttävää koskien kuvausta tai valmistautumista, voit laitta minulle viestiä joko sähköpostitse tai tekstiviestillä:

sirpa@piirtophotography.fi

040 9627 427

KUVAUKSET STUDIOLLA

PERHEKUVAUS

VAUVAKUVAUS

Kuvausinfo sinulle, joka olet varaamassa kuvausta studiolle!

Kuvausinfo sinulle, joka olet varaamassa perhekuvausta!

Kuvausinfo sinulle, joka olet varaamassa vastasyntyneen kuvauksen!

INFOON

INFOON

INFOON

Miljöö vai studio?

Molemmissa on puolensa. Studiolla saa ajatonta kuvaa ja se onkin ensisijaisesti suunniteltu perheen pienimpiä, sekä yksittäisiä merkkipäiväkuvauksia varten. Miljöössä taas saadaan kuvattua vähän rennommin varsinkin perheitä ajatellen. Pääosin suosin miljöötä lähes kaikkina vuodenaikoina kuvausajankohdan puitteissa: kesän keskipäivän kirkas aurinko on hyvin jyrkkä ja silloin toimii parhaiten varjoisammat lokaatiot. Alkukesän ihanneaika on 19-21, kun taas loppukesästä 18-20 aikaväli on valon kannalta parhain. Pilvisenä päivänä kuvaus onnistuu myös päivällä.

Miljöö mietitään aina teidän kanssa yhdessä: millainen miljöö titä puhuttelee ja onko mahdollisesti mielessä jotakin omaa toive/lempi paikkaa: pidättekö enemmän pelto/niitty maisemista, rannoista vai kenties kaupunkimiljööstä?

KUVAUSEHDOT

Varausmaksuna toimii kuvauksen ennakkomaksu: mikäli kuvaus siirtyy, siirtyy ennakkomaksu uudelle päivälle. Varausmaksua ei palauteta. Uusi kuvaus on tehtävä 1kk sisällä siirtyneestä kuvauksesta. Jos itse joudun perumaan kuvauksen kokonaan, maksan maksun takaisin sellaisenaan ilman lisiä tai korkoja.

Jos itse joudun perumaan kuvauksen kokonaan, eikä siirto ole puoleltani mahdollista, maksan maksun takaisin sellaisenaan ilman lisiä tai korkoja. Varaus täytyy perua viimeistään 7 vuorokautta ennen kuvausaikaa - sen jälkeen peruutukset laskutetaan normaalisti kuvaussopimuksen mukaan. Alle 7 vuorokauden varausajalla tehtyihin kuvauksiin ei ole peruuttamisoikeutta.

01.

Toimitusaika esikatselugallerialla on n.2-4 viikkoa. Mikäli toimitusaika on tavallisesta poikkeava, ilmoitan siitä erikseen.

02.

03.

Kuvatiedostot toimitetaan salasanalla suojattuu nettigalleriaan ladattavaksi. Kuvien omistusoikeus pysyy kuvaajalla eikä RAW kuvia luovuteta. Valmiita kuvia ei saa uudelleen käsitellä, rajata saa tarpeen vaatiessa. Kuvia saa julkaista sosiaalisessa mediassa. Printit toimitetaan sovitusti erikseen.

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla ja esikatselugallerian kuvista otan mahdollisesti omaan julkaisukäyttööni sekä markkinointiin joitain otoksia, jotka näkyvät kotisivuillani ilman erillistä lupaa

(blogi/kotisivut, sosiaalinen media, kilpailut, messut). Asiakas saa maailmanlaajuisen, ikuisen ei-aupallisen lisenssin toimitettuihin kuviin, joka periytyy asiakkaan jälkipolville.

04.

Reklamaatio on tehtävä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 vuorokauden sisällä kuvien vastaanottamisesta. Huomioithan, ettei kuvien vallitsevasta tyylistä tai kuvaajan kuvaustyylistä voi reklamoida (kohta 5.). Kuvaaja ei vastaa asiakkaan kuvien huolimattomasta säilytyksestä/latauksesta johtuvista ongelmista. Otathan aina yhteyttä kuvaajaan epäselvissä tapauksissa.

Mikäli jostain ylivoimaisesta syystä kuvat epäonnistuvat, palautan kuvauspalkkion ilman erillistä korvausta. Epäonnistuminen tarkoittaa tässä tapauksessa kuvien digitaalisesta tuhoutumista tai kuvauskaluston äkillisestä rikkoutumisesta johtuneesta kuvien epäonnistumisesta.

Kuvia säilytetään 6kk ja ne voi kertaalleen pyytää itselleen ladattavaksi ilman korvausta, mikäli kuvat katoavat asiakkaalta tuona aikana. Tämän jälkeen veloitan arkistointimaksun 50e. Asiakkaan vastuulla on kuvien toimituksen jälkeen kuvien varmuuskopiointi sekä asianmukainen säilytys.

05.

Asiakas on nähnyt kuvaajan aiempia töitä, mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Kuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Kuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti. Kaikki onnistuneet kuvat peruskäsitellään, joka tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että ne käydään läpi valotuksen, valkotasapainon, kontrastin ja rajauksen osalta. Isommat muokkaukset erikseen pyydettäessä tuntikorvauksen ( 75e ) mukaisesti.

Toimitettavien kuvien valinta on täysin kuvaajan harkinnassa. Kuvat toimitetaan JPG-formaatissa ilman vesileimaa, kuvien raakatiedostoja ei toimiteta. Asiakkaalla ei ole oikeutta nähdä kaikkia kuvauspäivänä otettuja kuvia, jos ne eivät kuvaajan näkemyksen mukaan ole tarpeeksi hyviä teknisesti tai taiteellisesti. Kuvaaja ei ole korvausvelvollinen, jos jotain tiettyä tapahtumaa ei ole ikuistettu.